Glas-in-lood op maat
Altijd unieke ontwerpen
Hoge isolatiewaarde

Home » Monumentenglas

Eigen ontwerp

Glas past in elk interieur. Wij leveren deuren, balkon en douche afscheidingen en keuken achterwanden. Wij ontwerpen glazen meubelen zoals tafels, vitrinekasten en spiegels. Ook glasbewerking zoals stralen/matteren en slijpen van diverse glassoorten.

In samenspraak met uw wensen leveren wij u een nieuw schetsontwerp. Glas-in-lood in uw interieur is weer helemaal van deze tijd. Ook voorzien wij uw en-suite deuren, binnendeuren, boven- en zijlichten van uw eigen glas-in-lood ontwerp. 

Het monumentenglas dat Schoonenberg Glazenier in Den Bosch aanbiedt, heeft een klassieke uitstraling. Wij produceren het glas op traditionele wijze, waardoor dat een rustieke uitstraling krijgt. Kijkt u door het glas heen? Dan ziet u een licht vervormd beeld. Monumentenglas wordt vaak, zoals de naam al aangeeft, gebruikt in monumentale panden. Wilt u de authentieke uitstraling van uw pand behouden? Informeer naar de mogelijkheden en de kosten van monumentenglas.

Monumentenglas is de ideale combinatie tussen modern en klassiek

Als specialist in maatwerk glas, waaronder figuurglas, verrijken wij uw pand of woning graag met sterk monumentenglas. Een groot voordeel van deze glassoort is dat het een rustieke uitstraling heeft met de dikte van enkel glas, maar de isolerende eigenschappen van dubbel glas. Doordat het glas zeer dun is, kan het ook gebruikt worden in monumentale panden, waar vaak minder ruimte in de kozijnen is voor het plaatsen van ruiten. Op deze manier is het bij het vervangen van de ruiten niet nodig om ook het kozijn te vervangen. Bij het plaatsen van monumentenglas blijft de authentieke uitstraling van uw pand dus behouden en bespaart u ook nog eens op de kosten.

Informeer direct naar de kosten van monumentenglas

Wanneer u in een authentiek pand woont of een bedrijf runt in een klassiek pand, kan het monumentenglas van onze glazeniers uw pand extra uitstraling geven. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van monumentenglas, of ander soort glas, voor bijvoorbeeld voorzetramen, en de kosten die hiermee gepaard gaan? Neem dan contact met ons op door te bellen naar 073 612 49 79.

Heeft u vragen?

Neem dan hieronder contact met ons op en wij komen zo spoedig mogelijk bij u terug met een antwoord

Inspiratie voor glas-in-lood

Glas-in-lood in hoge ramen voor kerken
Het proces van Glas-in-lood door middel van handwerk
Familiewapen gemaakt in glas-in-lood
Schoonenberg Glazenier